11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPapură: Îmi doresc titlul la fel de mult ca suporterii

Papură: Îmi doresc titlul la fel de mult ca suporterii

Universitatea Craiova a demarat în această seară pregătirile pentru noul an competiţional, unul în care va bifa şi prezenţa în preliminariile Ligii Europa. Staff-ul tehnic al grupării alb-albastre, compus din antrenorul principal Corneliu Papură, secunzii Constantin Schumacher, Florinel Luţă şi Robert Tufişi, şi preparatorul fizic Cornel Blejan, au comandat mişcările de dezmorţire pe unul dintre terenurile din cantonamentul din Lunca Jiului.

La prima şedinţă a verii au luat parte următorii jucători: portari: Mirko Pigliacelli, Laurenţiu Popescu, Andrei Marinescu, Cătălin Preduţ; jucători de câmp: Ştefan Vlădoiu (revenit după împrumutul la Călăraşi), Ivan Martic, Florin Borţa (revenit după împrumutul de la Petrolul), Raul Hreniuc (FC Argeş), Renato Kelic, Tiago Ferreira, Stephane Acka, Marius Briceag, Alex Mateiu, Marian Şerban (revenit după împrumutul de la Mioveni), Ionuţ Popescu, Vali Mihăilă, Radu Bârzan, Raoul Baicu, Ştefan Baiaram, Mihai Roman (revenit după împrumutul la Botoşani), Carlos Fortes, Jovan Markovic, Vali Constantin, Stephan Drăghici, Cristi Bărbuţ, Elvir Koljic.

Pentru galerie foto, CLICK AICI.

Au lipsit motivat internaţionalii Nicuşor Bancu şi Alex Cicâldău, în timp ce mijlocaşul transferat de curând, Kamer Qaka, a fost învoit.

„El a terminat campionatul mai târziu şi are nevoie de pauză“, a explicat Corneliu Papură, asigurând că venirea acestuia nu înseamnă vânzarea lui Alex Mateiu.

Tehnicianul a motivat şi prezenţa portarului Andrei Marinescu (34 de ani): „Având în vedere că Stăncioiu a terminat contractul, iar noi avem nevoie de un al treilea portar cu experienţă, l-am ales pe el, fiind un jucător cu care am mai lucrat la Alro Slatina“.

Cere sprijinul suporterilor

Antrenorul Ştiinţei, Corneliu Papură, a afirmat că îşi doreşte foarte mult să reuşească la echipă şi să le demonstreze suporterilor sceptici că merită toată încrederea.

„Ne-am reunit cu gândul de a face lucrurile mult mai bine decât anul trecut. Vom vedea ce vom reuşi. Peste tot sunt oameni contestaţi. Sperăm să le schimbăm opinia oamenilor care nu au prea multă încredere, în cel mai scurt timp. Cu siguranţă, lucrurile se vor schimba dacă voi avea rezultate. Sper din tot sufletul să reuşesc acest lucru. Ei, în comunicatul acela, se leagă de o declaraţie a mea mai veche, n-aş spune neinspirată… Îmi aduc aminte că juca CFR Cluj cu Viitorul, iar meciul ăla l-am văzut de patru ori şi pur şi simplu, după o zi de muncă, extenuantă, şi chiar dacă vezi meciul, nu înţelegi foarte multe lucruri. A fost o declaraţie sinceră, atâta tot. Pe lângă faptul că sunt antrenor, şi eu sunt suporterul acestei echipe şi îmi doresc titlul la fel de mult ca şi ei! Acest lucru nu-l putem face decât împreună. Dacă nu vom reuşi asta, atunci vor fi probleme pentru toţi cei angrenaţi în fotbalul craiovean şi se vor reflecta în rezultatele echipei. Eu am partajat programul pe cinci săptămâni, ca şi organizare a timpului. În primul rând, trebuie să-i integrăm pe noii veniţi, după care să facem o pregătire bună, să punem la punct jocul, disciplina tactică, să ne punem la punct fizic, pentru că putem să urcăm acest ultim capitol, în raport cu ce am arătat la ultimele etape“, a spus Papură, explicând şi care este obiectivul echipei: „Craiova cere mai mult. Un nou trofeu ar fi ideal. Dacă va fi trofeul suprem, ar fi cel mai bine“.

Cât despre Liga Europa, strategul Craiovei a spus că nu are preferinţe la tragerea la sorţi, dar că are „presentimentul că o să jucăm cu o echipă din Scoţia“.

Aşteaptă întăriri la echipă

Întrebat de transferuri, pentru că e clar că în momentul acesta lotul nu este nici pe departe definitivat, Papură a spus că aşteaptă nerăbdător să vadă realizările conducerii administrative.

„Despre noutăţi putem spune că aşteptăm. Am propus contracte la patru-cinci jucători, să sperăm că ele se vor materializa şi vom reuşi transferurile. Nu sunt uşor de făcut, în această perioadă am curtat mulţi jucători, dar încă nu am materializat discuţiile. Pentru a crea o concurenţă reală, mai avem nevoie de un fundaş central, un mijlocaş de bandă dreaptă şi poate un mijlocaş ofensiv, aşa la primele estimări. Orice antrenor îşi doreşte achiziţiile din prima zi, dar trebuie să înţelegem că nu este posibil. Sperăm ca ei să vină la echipă în cel mai scurt timp. Să nu exagerez, dar în ultimele trei săptămâni cred că am văzut 100 de jucători. Şi la fiecare în parte am vizionat minimum două-trei meciuri. Este o muncă pe care o fac cu multă pasiune, dar cel mai important lucru este să găsim jucătorii potriviţi pentru Universitatea Craiova şi să reuşim performanţe foarte bune. Poate că mulţi nu sunt încrezători în potenţialul nostru, dar ca joc, ce am reuşit în ultimele cinci meciuri, îmi dă speranţe că putem face lucruri bune“, a încheiat Papură.

Pentru Universitatea Craiova urmează mâine dimineaţă vizita medicală, la Policlinica pentru Sportivi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS