17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTitlul de doctor, obligatoriu şi pentru un post de îngrijitor în Craiova

Titlul de doctor, obligatoriu şi pentru un post de îngrijitor în Craiova

Titlul de doctor în domeniul postului sau într-un domeniu apropiat şi cunoştinţe de comunicare în limbi străine dar şi abilităţi de utilizare a calculatorului. Acestea sunt câteva din condiţiile pentru a participa la un concurs de angajare pentru un post de îngrijitor. Practic viitorul angajat trebuie doar să asigure curăţenia la departamentul de arte al Universităţii din Craiova. Anunţul a fost postat, pe site-ul posturilor vacante din administraţiile din România, post.gov.ro şi aşa a rămas timp de câteva zile.

Un post de îngrijitor curăţenie la Universitatea din Craiova, publicat pe 30 mai, pe site-ul posturilor vacante din administraţiile din România a devenit brusc inaccesibil. Cei care îşi doreau să participe la concurs se loveau de condiţiile specifice, greu de îndeplinit. Prima condiţie cerută era titlul de doctor în domeniul postului sau într-un domeniu apropiat. Şi nu este singura cerinţă. Candidatul trebuie să aibă şi abilităţi practice în domeniul astronomie, să ştie să utilizeze aparatură practică specifică pentru observaţii astronomice. De asemenea, candidatul trebuie să cunoască limba engleză, să ştie să utilizeze calculatorul şi tehnologii moderne de comunicare. Deşi sunt foarte multe condiţii de îndeplinit, vechimea nu este obligatorie.

La anunţul respectiv este afişat şi un număr de telefon. Am sunat pentru a întreba practic ce este cu aceste condiţii. A răspuns o persoană care a spus nu are nici o legătură cu angajatorul. „Am mai primit apeluri, dar nu am nici o legătură nici cu postul, nici cu Universitatea din Craiova”, a răspuns interlocutorul. Nici acces la bibliografie nu este întrucât linkul activ, odată accesat spune că pagina căutată nu este de găsit.

Universitatea din Craiova spune că nu a cerut titlul de doctor

Reprezentanţii Universităţii din Craiova spun că responsabilitatea pentru anunţ aparţine excluisv site-ului Guvernului României.


„Vă comunicăm faptul că datele afișate pe site-ul Guvernului României „POSTURI.GOV.RO” sunt exclusiv în responsabilitatea celor care gestionează acest site. Condițiile de ocupare a postului sunt publicate în Monitorul Oficial al României, pe baza adresei oficiale transmisă de Universitatea din Craiova și sunt, de asemenea, afișate pe site-ul oficial al Universității din Craiova – https://www.ucv.ro/angajari/concursuri_administrativ/2019/05/ingrijitor_Arte.pdf „, se arată în răspunsul oficial al Universităţii din Craiova.

Au rămas o parte din erori pe site-ul Guvernului României

Reprezentanţii site-ului Guvernului României au spus că au fost publicate eronat condiţiile specifice. Ieri la prânz au şi fost corectate erorile. „Anunţul respectiv a avut câteva erori la condiţii specifice, de la editare. Am corectat anunţul. Acum este aşa cum este în Monitorul Oficial”, au spus reprezentanţii site-ului Guvernului României.

Nu s-a modificat însă numărul de telefon, publicat la anunţ. „Acel număr de telefon este cel din Monitorul Oficial, partea a III-a, acolo unde s-a publicat anunţul”, au mai spus reprezentanţii site-ului. De asemenea, nici linkul către bibliografie nu este altul, prin urmare de pe site-ul posturilor vacante publicate de Guvernului României candidaţii nu pot afla în continuare tematica şi bibliografie.

„Linkul transmis şi în Monitorul Oficial este central.ucv.ro. Nu este vina noastră că nu este acela site-ul oficial. Aşa scrie în Monitorul Oficial”, au mai răspuns reprezentanţii site-ului. Prin urmare, cel puţin în acest caz, candidaţii pot afla toate datele despre concurs accesânnd doar spre site-ul Universităţii din Craiova, rubrica angajări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS