37.9 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBulgarul prins cu droguri în valoare de 3 milioane de euro, condamnat definitiv

Bulgarul prins cu droguri în valoare de 3 milioane de euro, condamnat definitiv

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un cetăţean bulgar de 53 de ani, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc. La sfârşitul lunii august 2023, în camionul condus de cetăţeanul bulgar, poliţiştii de frontieră din Bechet au descoperit peste un milion de comprimate ce conţin Alprazolam. A fost cea mai mare captură de medicamente ce conţin substanţe din categoria drogurilor de risc, au explicat oamenii legii. Comprimatele au o valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

Poliţiştii de frontieră au precizat că cetăţeanul bulgar urma să ajungă în Suedia.
„În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia. Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic al ansamblului rutier. Astfel, în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente.

În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam. Substanţa se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, au precizat oamenii legii.

Captură de droguri de 3 milioane de euro

Poliţiştii de frontieră au mai explicat că a fost cea mai mare captura de medicamente ce contin droguri de risc.
„Aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro”, au precizat poliţiştii. Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT. Pe 27 august 2023, anchetatorii au dispus reţinerea cetăţeanului bulgar. Bărbatul a fost acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Pe 28 august, inculpatul a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Bulgarul prins cu droguri, condamnat definitiv

Cetăţeanul bulgar a fost trimis în judecată în noiembrie 2023, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 5 aprilie 2024. Inculpatul a fost găsit vinovat şi condamnat la patru ani de înschisoare cu executare. Judecătorii au dispus confiscarea comprimatelor ce conţin Alprazolam.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 9 iulie, judecătorii i-au respins acţiunea ca nefondată. Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că inculpatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (27 august 2023 – 9 iulie 2024).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS