17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO fetiţă de 3 ani a murit, iar sora ei este la spital. Mama le-a spălat pe cap cu soluţie pentru deparazitarea oilor

O fetiţă de 3 ani a murit, iar sora ei este la spital. Mama le-a spălat pe cap cu soluţie pentru deparazitarea oilor

O fetiţă de 3 ani a murit, iar surioara ei este la spital după ce părinţii le-au spălat cu soluţie pentru deparazitarea oilor, în județul Sălaj. Fetița de 8 ani se află internată în spital.

Mezina a fost prima care a început să se simtă rău, de la stări de vomă până la leșin. Într-un final familia a sunat la 112. Imediat, simptomele au început să se manifeste și în cazul surorii mai mari.

Fetița cea mică nu a mai putut fi salvată. Medicii spun că a fost intubată și ventilată mecanic însă într-un final organismul firav a cedat. Sora ei se află acum în stare stabilă si va mai rămâne internată, într-un spital din Cluj.

Poliţiştii au deschis acum o anchetă în acest caz. Cei de la Protecția Copilului fac și ei verificări.

Alte cazuri tragice

Soluţia pentru deparazitarea oilor poate duce chiar la moarte indiferent dacă este folosită pentru uz extern, ori inhalată sau chiar ingerată de copiii lăsaţi nesupravegheaţi.

Această tragedie vine la doar câteva zile după ce două tinere însărcinate din Maramureș au ajuns în comă la spital, după ce s-au spălat cu aceeași substanță toxică. Medicii încearcă acum să le salveze viața si gravidelor, si bebelușilor.

Luna trecută, cinci fraţi din Constanţa, cu vârste între 3 şi 15 ani au ajuns în stare extrem de gravă la spital, după ce mama lor i-a spălat cu o substanţă toxică, folosită în mod obişnuit la deparazitarea animalelor. În martie, un băieţel de 2 ani, din Dolj, a murit de ziua lui, după ce a băut o substanţă pentru deparazitarea oilor. Copilul, lăsat nesupravegheat, a intrat într-o cămară și a băut substanța albicioasă, crezând, cel mai probabil, că este lapte. În februarie, o fetiţă de 3 ani din Iaşi, a încetat din viaţă, după ce, cu o lună înainte, mama ei a spălat-o pe cap cu o soluţie toxică, pentru animale.

Citește și: Olt: În cazul fetiței căzute de la etaj, poliția face cercetări pentru tentativă de omor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS