16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO familie din Camerun depistată ascunsă într-un mijloc de transport la PTF Moraviţa

O familie din Camerun depistată ascunsă într-un mijloc de transport la PTF Moraviţa

Poliţiştii de frontieră din Moravița au depistat, ascunşi într-un mijloc de transport, o familie din Camerun, compusp din cinci membri.

Un conducător auto, al unui ansamblu rutier aflat în staționare pentru a ieși din România, a sesizat că din semiremorcă se aud zgomote și voci.

La fața locului s-a deplasat o patrula formată din polițiștii de frontieră care a condus ansamblul rutier pe aliniamentul de control. S-a constatat că semiremorca prezintă sigiliu de România și că șnurul de siguranță al prelatei prezintă semne de manipulare în zona sasiului, pe partea dreapta (tăiat și relipit).

Cu ocazia controlul amănunțit al compartimentului de marfă au fost depistați în interiorul mijlocului de transport cinci cetățeni afro-asiatici.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Camerun (o familie formată din mama, tată și doi copii) și un cetățean din Guineea, cu între 5 și 40 de ani. Toți erau în procedură de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că s-au urcat în automarfar, într-o parcare de pe centura municipiului Timișoara, în timp ce conducătorul auto efectua timpii de odihnă, deoarece doreau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși. La finalizarea verificărilor cele cinci persoane au fost predate către CRCPSA Timișoara.

Citește și: (VIDEO) Cel puțin 2 morți și 14 răniți la o petrecere din Memphis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS