20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCooperare internațională pentru recuperarea unui tablou estimat la 2 milioane de euro

Cooperare internațională pentru recuperarea unui tablou estimat la 2 milioane de euro

Cooperare internațională pentru recuperarea unui tablou estimat la 2 milioane de euro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tăinuire și spălare de bani. Pe teritoriul României a fost descoperit un bun mobil cultural de semnificație artistică (tablou) care ar fi făcut obiectul unei tranzacționări pe piața neagră.

Din verificări a reieșit că bunul ar face parte din lotul de tablouri sustrase în noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de tablouri din Oxford, Regatul Unit al Marii Britanii. Valoarea estimată este de 2 milioane de euro.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au participat, la data de 28 iulie 2023,  alături de autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, în Olanda, la Haga, la o întâlnire operativă. Au fost punctate elementele comune ale anchetelor paralele realizate de către cele două state, în vederea elaborării unei strategii, care să conducă la înfăptuirea justiției.

La data de 28 decembrie 2023, prin ordonanța procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, a fost dispusă restituirea tabloului în cauză către autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Pe 26 martie 2024, tabloul a fost restituit autorităților judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ulterior, la data de 29 martie 2024, dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet, cu propunere legală. 

Citește și: Accident cu două victime, dintre care una încarcerată, pe DN 2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS