23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, a cerut să fie judecat în arest la domiciliu 

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, a cerut să fie judecat în arest la domiciliu 

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi, la Tribunalul Constanţa, să fie judecat în arest la domiciliu. Instanţa a rămas în pronunţ. Mai mulţi tineri au protestat în faţa Tribunalului Constanţa şi au cerut dreptate pentru victime.

„S-a judecat contestaţia împotriva măsurii arestului preventiv. Am cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. (…) Apreciem că o măsură preventivă după opt luni este un termen rezonabil şi cred că s-ar putea dispune înlocuirea acestei măsuri preventive”, a declarat apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Alin Trandafirescu, la ieşirea de la instanţă, potrivit news.ro.

Avocatul a fost întrebat de ce Vlad Pascu nu vrea să fie prezent în sala de judecată.

„Instanţa decide dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă“

„S-a creat o confuzie. Nu este dreptul de a alege al inculpatului. Instanţa decide dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă. Având în vedere că e un caz extrem de mediatizat fără să înţeleg argumentele concrete pentru care se face acest lucru, pentru că nu este singurul accident auto cu asemenea urmări, mai avem un asemenea accident inclusiv la Alba Iulia unde inculpatul este în arest la domiciliu.

Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este. Prin urmare, astăzi chiar cred că trebuia să fie prezent, dar având în vedere situaţia pe care o prezentaţi la fiecare jurnal de ştiri, ameninţările pe care părţile civile în dosar le-au făcut, probabil că instanţa a considerat pentru o bună desfăşurare a contestaţiei să nu fie prezent pentru a nu se isca nu ştiu ce situaţie cumva extremă sau periculoasă”, a mai afirmat avocatul Alin Trandafirescu.

De asemenea, la Tribunalul Constanţa mai mulţi tineri, printre care şi studenţi la Facultatea de Drept au protestat în faţa instanţei şi au cerut dreptate pentru victimele accidentului de la 2 Mai.

Judecătoria Mangalia a decis ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv încă 30 de zile

Judecătoria Mangalia a decis, săptămâna trecută, ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv încă 30 de zile, iar decizia a fost contestată la Tribunalul Constanţa.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.30, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Citeşte şi: CFR Călători anulează 14 trenuri pe raza Regionalei Brașov

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS