22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSiria: O maşină capcană a explodat în centrul Damascului 

Siria: O maşină capcană a explodat în centrul Damascului 

O maşină capcană a explodat sâmbătă într-un cartier din centrul capitalei siriene Damasc, unde se află mai multe ambasade, fără a provoca victime, a anunţat presa oficială siriană, noteză Agrpres.

Explozia survine într-un context de tensiuni regionale sporite, Teheranul promiţând să răspundă unui atac imputat Israelului care a vizat consulatul iranian de la Damasc pe 1 aprilie, soldat cu moartea a şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului.

„Explozia auzită mai devreme în cartierul Mazzeh a fost provocată de detonarea unui dispozitiv exploziv într-o maşină aflată în Piaţa al-Houda”, a informat agenţia de presă oficială siriană Sana, citând o sursă din cadrul poliţiei din Damasc. Nici o persoană nu a fost rănită în explozie, a precizat sursa citată.

Incidentul a avut loc într-un cartier care găzduieşte consulatul şi ambasada Iranului, precum şi alte misiuni străine. Pentru moment nu se cunoaşte cine se află în spatele exploziei şi care a fost ţinta acesteia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că şoferul vehiculului era „o persoană cu cetăţenie libaneză care nu a fost încă identificată”, fără a oferi alte detalii. OSDO a adăugat că forţele siriene au instituit un cordon de securitate în jurul maşinii „uşor avariate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS