16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAcuzații grave la Spitalul Sf. Pantelimon. 20 de pacienţi au murit

Acuzații grave la Spitalul Sf. Pantelimon. 20 de pacienţi au murit

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a fost trimis la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti. Măsura a fost luată după moartea în condiții suspecte a 20 de pacienți.  

Ministerul Sănătăţii va trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, în urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al unităţii medicale care se refereau la împiedicarea exercitării atribuţiilor sale în cadrul instituţiei, pentru verificarea aspectelor sesizate, potrivit Agerpres.

Managerul spitalului a fost informat, joi, în scris de către directorul de îngrijiri că există informaţii provenite de la un asistent medical, că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Conducerea spitalului a alcătuit o comisie care să verifice aspectele sesizate

Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secţii care să verifice aspectele sesizate, se precizează în comunicat. De asemenea, Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii se va implica în verificarea acestor acuzaţii „grave” legate de siguranţa pacienţilor.

„Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti. Concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate şi altor instituţii abilitate”, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi: Vâlcea: Incendiu izbucnit la un autoturism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS