22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătrân de 90 de ani, jefuit de 25.000 de lei de doi tineri din Băileşti

Bătrân de 90 de ani, jefuit de 25.000 de lei de doi tineri din Băileşti

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea a doi tineri de 18 şi 30 de ani, din Băileşti, acuzaţi de tâlhărie calificată. Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de luni, suspecţii au tâlhărit un bărbat de 90 de ani, din Galicea Mare, care tocmai ce scosese din bancă suma de 25.000 de lei. După comiterea faptei, cei doi au abandonat victima pe un câmp din apropierea oraşului Băileşti.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că poliţiştii au fost sesizaţi chiar de persoana vătămată.
„Pe data de 08 aprilie, poliţişti din cadrul Secţiei nr.6 Rurală Giubega au fost sesizaţi de un bărbat, de 90 de ani, din comuna Galicea Mare, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras suma de 25.000 de lei.
Astfel, din cercetările efectuate s-a stabilit că, în cursul aceleiaşi zile, bătrânul a retras de la o agenţie bancară, din municipiul Băileşti, suma de 25.000 de lei. Cu acestă ocazie a fost acostat de doi tineri, pe care nu-i cunoştea, care i-ar fi promis că-l vor duce la locuinţa sa din comuna Galicea Mare.

Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a bătrânului, cei doi l-au transportat cu un autoturism în afara localităţii Băileşti, unde i-ar fi sustras suma de bani şi l-au abandonat pe un câmp”, au precizat pamenii legii.

Cei doi suspecţi, reţinuţi pentru tâlhărie calificată

Poliţiştii au reuşit să dea destul de repede de urma suspecţilor. Este vorba de doi tineri, de 18 şi 30 de ani, ambii din municipiul Băileşti, care au fost identificaţi în cursul zilei de luni. Cei doi au fost duşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat, poliţiştii i-au reţinut, pentru 24 de ore. Tot luni, suspecţii au fost încarceraţi în arestul IPJ Dolj. Persoanele reținute urma să fie duse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că întreaga sumă de bani a fost recuperată şi a fost restituită persoanei vătămate.

Citeşte şi: Doljean împuşcat de poliţişti, condamnat pentru ultraj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS