22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat prins cu un permis de conducere fals, condamnat cu suspendare

Bărbat prins cu un permis de conducere fals, condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Craiova a condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare un bărbat de 40 de ani, acuzat de conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului și uz de fals. Iniţial, la Judecătoria Craiova, inculpatul a primit o pedeapsă cu executare. Potrivit oamenilor legii, în octombrie 2023, bărbatul a fost depistat conducând băut în Craiova. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că suspectul le-a prezentat un permis fals. Şi asta pentru că avea permisul anulat.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că bărbatul a avut o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„La data de 18 octombrie 2023, un bărbat de 40 de ani, din comuna Vânjuleț, judeţul Mehedinți, a fost depistat de către poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Romanescu, din municipiul Craiova, sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta având o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere care nu îndeplinea elementele de siguranță prevăzute de lege. S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se faptul că acesta are permisul de conducere anulat”, au precizat oamenii legii.

Pe 23 octombrie, bărbatul de 40 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe numele lui a fost întocmit un dosar pentru conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului și uz de fals.

Prins la volan băut şi cu un permis fals, condamnat la Craiova

Tot pe 23 octombrie, bărbatul a arestat preventiv. În noiembrie, inculpatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Bărbatul şi-a recunoscut faptele pentru a beneficia de reducerea pedepselor, iar în decembrie a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv. De asemenea, judecătorii au dispus desfiinţarea permisului de conducere fals.

Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 8 aprilie, instanţa a admis apelul formulat de inculpat şi a dispus suspendarea executării pedepsei de un an şi două luni de închisoare. Bărbatul de 40 de ani a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă. Între timp, pe 12 februarie, inculpatul a fost plasat sub control judiciar. Măsura preventivă a încetat de drept pe 8 aprilie, odată cu condamnarea definitivă.

Citeşte şi: Doljean împuşcat de poliţişti, condamnat pentru ultraj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS