13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Percheziții la persoane cercetate pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

(VIDEO) Percheziții la persoane cercetate pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

-

Polițiștii din Prahova au executat, azi dimineață, 10 percheziții la domiciliile unor persoane cercetate pentru înșelăciune și fals în înscrisuri.

Perchezițiile au Busteniavut loc și la sediile sociale și punctele de lucru ale unor persoane juridice, din municipiul:

  • Ploiești,
  • Bușteni,
  • municipiul București.

Activitățile sunt derulate într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • înșelăciune,
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată,
  • complicitate la aceste infracțiuni.

În perioada noiembrie 2022 – prezent, reprezentantul unei societăți comerciale, cu sediul în Ploiești, ar fi indus în eroare o persoană fizică. A închiriat un imobil și l-a menținut în eroare pe proprietar prin prezentarea unor pretinse documente de plată întocmite în fals.

În perioada noiembrie 2022 –prezent, persoana cercetată, împreună cu o altă persoană, administrator în drept al unei alte persoane juridice, ar fi fabricat, ambalat și comercializat prăjituri și produse proaspete de cofetărie în incinta imobilului închiriat. Acest spațiu nu ar fi deținut autorizație sanitar veterinară.

Ulterior, în baza unor înscrisuri falsificate, produsele ar fi fost comercializate unor clienți, în municipiile Ploiești și București, potrivit IGPR.

Persoana vătămată ar fi fost indusă în eroare și în ceea ce privește preluarea de către persoana cercetată a contractelor de utilități, pentru spațiul închiriat.

Prejudiciul cauzat este în cuatum de 237.000 de lei. La sediul unității de poliție urmează să fie conduse patru persoane, în vederea audierii.
Activitatea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Citește și: Sora unui fost iepuraș Playboy, găsită moartă în baie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pajişte pentru relaxare la Mercur şi „upgrade” pentru fântânile...

Primăria Craiova a demarat acţiunile pentru proiectul de regenerare...

ȘTIRI GdS