13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Exploatau sexual femei şi minore

(VIDEO) Exploatau sexual femei şi minore

-

Procurorii DIICOT Suceava au efectuat 17 percheziții domiciliare, în județele Botoșani și Suceava la persoane care exploatau sexual femei şi minore.

Percheziţiile sunt într-o cauză penală privind săvârșirea, de către mai mulți făptuitori a infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.
În perioada decembrie 2022 – aprilie 2024, aceștia au recrutat două persoane vătămate minore, ambele de 15 ani. Profitând de starea de vădită vulnerabilitate și simulând sentimente de iubire, le-au adăpostit în diferite imobile din județele Suceava și Botoșani. Aici, bărbaţii le-au obligat la practicarea prostituției.

În perioada august 2023 – martie 2024, făptuitorii au recrutat două femei pe care le-au transportat și adăpostit în locuințe închiriate. Aici le-au exploatat sexual obligându-le să practice prostituția.

Făptuitorii au supravegheat permanent victimele. Le-au identificat clienți prin postarea de anunțuri în mediul online. Sumele obținute din activitatea infracțională fiind însușite aproape în totalitate de făptuitori.
Audierile se vor desfășura la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.
Acțiunea beneficiază de sprijinul:

  • polițiștilor din cadrul SCCO Botoșani
  • jandarmilor din cadrul IJJ Suceava
  • Brigăzii Mobile a Jandarmeriei Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un român și-a pierdut antebrațul în Italia, încercând să...

Un român și-a pierdut antebrațul în urma unei încercări...

ȘTIRI GdS