19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomân mort într-un spital din Italia, după ce şi-a scos masca de oxigen și și-a aprins o țigară

Român mort într-un spital din Italia, după ce şi-a scos masca de oxigen și și-a aprins o țigară

Un român, de 53 de ani, care era internat într-un spital din Italia, a murit după ce şi-a scos masca de oxigen și și-a aprins o țigară.
Pompierii au găsit un cadavru într-una dintre camerele secției medicale a spitalului din Ribera (Sicilia), unde a izbucnit un incendiu. Era vorba despre un pacient român care rămăsese blocat: flăcările ar fi fost provocate de faptul că victima și-ar fi aprins o țigară în timpul unei ședințe de oxigenoterapie, potrivit Italy 24.

Incendiul a a izbucnit în interiorul spitalului ‘Fratelli Parlapiano’ din Ribera, în apropiere de Agrigento. Costică Brustureanu era internat în spital şi joi, i se efectua o şedinţă de oxigenoterapie. Flăcările ar fi fost generate de aprinderea unei țigări de către pacientul găsit mort. El și-a scos masca, aprinzând țigara și provocând explozia aparatului de oxigen.

Victima locuia în Canicattì, în provincia Agrigento. Comandamentul provincial al pompierilor din Agrigento a trimis, de asemenea, un vehicul pentru a acționa ca unitate locală de criză. Pompierii de la detașamentul din Sciacca au intervenit, iar alte echipe au sosit de la Santa Margherita di Belìce și Agrigento.

Flăcările s-au extins la o cameră de internare de la primul etaj. O aripă a spitalului a fost declarată inutilizabilă. Pompierii au reușit să stingă flăcările în secția unde erau internați cinci pacienți. Patru au fost transferați într-o altă aripă a unității sanitare. Trupul românului a fost transferat la morgă.

Citeşte şi: Cod galben şi portocaliu de intensificări ale vântului şi vijelii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS