25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Atac armat într-o sală de concerte din Moscova, soldat cu victime

(VIDEO) Atac armat într-o sală de concerte din Moscova, soldat cu victime

Cel puţin trei atacatori îmbrăcaţi în uniforme militare au deschis focul, vineri, într-o sală de concerte din Moscova, Crocus, relatează agenţiile ruse de presă, preluate de Reuters. 

Un atac armat comis de persoane neidentificate a avut loc vineri seară într-o sală de concerte din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, în timp ce avea loc un concert al trupei ruseşti de rock „Picnik”, ai căror membri au fost evacuaţi, transmit TASS şi EFE, care citează surse din cadrul poliţiei.

Potrivit datelor preliminare culese de agenţiile de presă locale care citează martori de la faţa locului, atacul ar fi fost efectuat cu arme automate şi s-a soldat cu răniţi şi morţi, în centrul comercial Crocus City Hall, unde a urmat o explozie şi a izbucnit un incendiu. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că mai multe persoane au murit în atac.

Diplomaţia rusă a denunţat vineri drept „un atentat terorist sângeros” atacul armat

Diplomaţia rusă a denunţat vineri drept „un atentat terorist sângeros” atacul armat şi incendiul provocat de persoane înarmate necunoscute într-o sală de concerte din suburbiile Moscovei, relatează AFP.

„Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram. Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat până acum „un atac” care s-a soldat cu morţi şi răniţi.

Evenimentele, a căror natură exactă nu a fost încă clarificată, au avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte din nord-vestul capitalei ruse.

Aproximativ o sută de persoane au fost evacuate de la subsol

Aproximativ o sută de persoane au fost evacuate de la subsol, în timp ce altele s-au refugiat pe acoperiş.

Potrivit coresponentului agenţiei RIA, persoane în ţinută de camuflaj au dat buzna la parterul sălii înainte de a deschide focul şi de a arunca „o grenadă sau o bombă incendiară, care a provocat un incendiu”.

„Oamenii din sală s-au întins pe podea pentru a se proteja de focurile de armă timp de 15-20 de minute, după care au început să se târască afară. Mulţi au reuşit să iasă”, a declarat jurnalistul de la RIA, care a adăugat că „există răniţi, asta este sigur”.

O evacuare a oamenilor era în curs de desfăşurare. Agenţia TASS relatează o explozie, în timp ce RIA anunţă un incendiu în această celebră sală din cartierul Krasnogorsk, scrie News.ro.

Pe lângă morți, cel puțin 100 de persoane au fost de asemenea rănite în atacul comis de trei bărbați îmbrăcați în camuflaj.

Morți și răniți în urma acestui atac

Agențiile de presă rusă evocă morți și răniți în urma acestui atac.

„Persoane necunoscute au deschis focul. În acest moment are loc o evacuare a oamenilor”, au declarat pentru TASS o sursă din serviciile de informaţii.

Informaţiile privind circumstanţele incidentului, precum şi dacă există victime şi decese, sunt în curs de investigare, potrivit TASS.

Martorii oculari au descris, de asemenea, o explozie care a avut loc în sala de concerte înainte de împușcături, potrivit agenției de presă de stat TASS, citată de Novaya Gazeta Europe.

Citeşte şi: (VIDEO) Kate, prințesa de Wales, a anunțat că are cancer și face chimioterapie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS