22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProcuror suspectat de infracțiuni de corupție, alături de mai mulți oameni de afaceri

Procuror suspectat de infracțiuni de corupție, alături de mai mulți oameni de afaceri

Ofițerii anticorupție au efectuat opt percheziţii domiciliare în Craiova și Slatina, într-un dosar în care sunt cercetați un procuror, administratori ai unor firme și un ofițer de poliție. Printre acuzațiile aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova se numără luare de mită, abuzul în serviciu, favorizarea faptuitorului sau darea de mită. Pe scurt, anchetatorii susțin că procurorul a primit mită pentru a soluționa favorabil dosare în care erau cercetați prietenii săi, administratori ai unor societăți comerciale.

Cele mai multe acuzații de corupție îi sunt aduse unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, potrivit unor surse judiciare. Anchetatorii au explicat, punctual, în ce au constat infracțiunile comise:

”Luare de mită în formă continuată, raportat la faptul că, în perioada noiembrie – decembrie 2023, a acceptat achitarea unor servicii de transport aerian şi a folosit în interes personal un autoturism, de la două persone, administratori de societăţi comerciale, cercetate pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni într-un dosar penal aflat în instrumentarea sa.

Trei infracţiuni de favorizarea făptuitorului, raportat la faptul că, în perioada noiembrie 2021 – ianuarie 2024, deşi se afla în stare de incompatibilitate, a instrumentat şi soluţionat, prin clasare, două dosare penale în care erau cercetaţi, pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni, 3 prieteni de-ai săi  – administratori de societăţi comerciale, iar, în perioada mai 2022 – prezent, a păstrat în instrumentare un dosar penal în care era cercetat un alt prieten”, au explicat anchetatorii.

Procurorul mai este acuzat că a copiat un dosar penal și l-a înmânat unei persoane fizice, dar și că a intervenit într-un dosar civil.

Administratori acuzați de dare de mită

În același dosar sunt anchetați administratorii a două societăți comerciale. Cei doi sunt suspectați de comiterea infrcațiunii de dare de mită. ”În perioada noiembrie – decembrie 2023, au achitat contravaloarea unor servicii de transport aerian şi au încredinţat spre folosire un autoturism procurorului, în instrumentarea căruia se afla un dosar penal în care aceştia erau cercetaţi pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni”, au mai transmis oamenii legii.

Ofițerul de poliție este acuzat că a înregistrat la același procuror un dosar penal pentru a suspenda judecata într-un dosar civil, în care ofiţerul de poliţie era parte.

Unul dintre inculpați, arestat preventiv

Procurorii au dispus reținerea unui fost administrator al unor firme, care este acuzat de dare de mită în formă continuată. Asta pentru că, în ianuarie, i-a înmânat unui ofiţer de poliţie, autorizat ca investigator cu identitate reală, sumele de 10.000 lei, respectiv 5.000 lei. În schimbul banilor ar fi înrecat să ”aranjeze” un dosar penal. Pe data de 13 martie, inculpatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Curtea de Apel Craiova.

Citește și: Condamnată pentru promisiuni de angajare pe mii de euro la DGASPC Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS