17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIndia: Un grup de bărbați au violat în grup o femeie din Spania în Dumka

India: Un grup de bărbați au violat în grup o femeie din Spania în Dumka

O femeie de 45 de ani, din Spania, a fost violată de un grup de bărbați din India, iar soțul ei a fost bătut cu bestialiate.

Atacul a avut loc vineri seară în districtul Dumka, în statul Jharkhand din estul ţării. Patru bărbaţi au fost arestaţi, sâmbătă. Cuplul călătorea cu motocicleta într-o regiune izolată din estul Indiei, a anunţat presa locală, potrivit NDTV.
Cuplul a oprit motocicleta și și-a instalat un cort pentru a petrece noaptea în districtul Dumka din stat, înainte de a fi atacați.

Toți membrii grupului au fost identificați, iar suspecții rămași vor fi arestați „în curând”, a declarat șeful poliției din Jharkhand, Ajay Kumar Singh.

„Ne bătuseră și ne jefuiseră, deși nu au fost luate multe lucruri pentru că ceea ce voiau era să mă violeze”, a spus femeia într-o postare pe Instagram.

Într-o altă postare, partenerul ei a spus că a fost lovit de mai multe ori în cap cu o cască și că „gura este distrusă”.

Turista spaniolă a reuşit să ajungă la o dubă a poliţiei care patrula în jurul orei 23.00. Femeia a fost transportată la spital pentru a fi tratată, a explicat ofiţerul de poliţie Pitamber Singh Kherwar.

Pitamber Singh Kherwar a declarat că, după ce a arestat trei persoane în legătură cu atacul, că poliţia caută alţi suspecţi.

Victima este tratată la un spital local din Dumka, iar o anchetă este în curs de desfăşurare.

Femeia şi soţul ei au povestit pe reţelele de socializare calvarul pe care l-au îndurat.
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”, au spus ei într-un videoclip postat pe contul lor de Instagram. Victima apare în clipul video cu multiple urme de lovituri pe faţă, în timp ce soţul ei susţine că are gura „distrusă”.

90 de violuri raportate în fiecare zi

În 2022, în medie 90 de violuri au fost raportate în fiecare zi în India, potrivit datelor oficiale. Violarea în grup şi uciderea brutală a unei studente indiene într-un autobuz din capitala Indiei au şocat lumea în 2012.

Jyoti Singh, studentă la fizioterapie, şi prietenul ei Awindra Pratap Pandey se întorceau acasă de la cinema în seara zilei de 16 decembrie 2012, când s-au urcat într-un autobuz, crezând că acesta îi va duce în siguranţă la destinaţie.

Însă, şoferul autobuzului şi cei cinci complici ai săi, printre care şi un adolescent de 17 ani, aveau alte planuri.

Awindra a fost bătut cu sălbăticie, iar Jyoti a fost violată de cei şase agresori şi torturată cu o cruzime extremă. Agresorii au aruncat apoi cele două victime însângerate din autobuz pe marginea drumului.

Singh a supravieţuit și a reușit să-i identifice pe cei şase agresori.

Cinci adulţi şi un minor au fost acuzaţi de 13 infracţiuni două luni mai târziu, iar patru bărbaţi au fost spânzuraţi în 2020.

Principalul acuzat a fost găsit mort în celula sa din închisoare la o lună după ce a fost acuzat.

Moartea lui Jyoti, supranumită „Nirbhaya” („neînfricată”) de către presa indiană, a declanşat proteste majore şi a forţat guvernul să adopte pedepse mai dure pentru violatori şi pedeapsa cu moartea pentru recidivişti.

Citește și: Simularea examenului de bacalaureat începe astăzi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS