11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAleksei Navalnîi este înmormântat la Moscova. Oamenii au stat la coadă, au aplaudat şi i-au scandat numele

Aleksei Navalnîi este înmormântat la Moscova. Oamenii au stat la coadă, au aplaudat şi i-au scandat numele

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi este înmormântat la Moscova, pe fondul unei securităţi stricte şi al temerilor privind o represiune a poliţiei, la două săptămâni după ce a murit subit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica, relatează Reuters.

Oamenii care stăteau la coadă ca să intre să-şi ia rămas bun au început să scandeze numele lui Navalnîi şi să aplaude în momentul în care sicriul a fost scos din maşina mortuară şi băgat în biserică.

Diplomaţii străini, printre care ambasadorii Germaniei, Franţei şi SUA, au sosit la biserică

Diplomaţii străini, printre care ambasadorii Germaniei, Franţei şi SUA, au sosit la biserică pentru a-i aduce un omagiu lui Aleksei Navalnîi. Alexander Graf Lambsdorff, Pierre Levy şi Lynne Tracy au fost fotografiaţi lângă biserică, îmbrăcaţi în negru şi purtând trandafiri roşii.

Mulțimea îi scandează numele: „Navalnîi! Navalnîi!” și „Mulțumesc, Alexei!”, transmite BBC.

În timp ce sicriul a fost scos din biserică, oamenii din mulțime au putut fi văzuți aruncând flori pe mașina mortuară care transporta sicriul liderului opoziției ruse. „Nu te vom uita!”, au scandat participanții la funeralii.

De asemenea, unii au fost auziți scandând „călăi!”, „Rusia va fi liberă!” și „nu războiului!”.

Mii de persoane în doliu care au stat la coadă ore întregi pentru a intra în biserică și pentru a-și lua rămas bun de la Alexei Navalnîi mărșăluiesc acum spre cimitir scandând „Navalny”, „Nu războiului” și „Dragostea este mai puternică decât frica”, informează The Telegraph.

Slujba de înmormântare de la biserică s-a încheiat, iar sicriul lui Navalnîi se îndreaptă acum spre cimitir, a declarat aliatul său Ivan Jdanov pe rețelele de socializare, notează BBC.

El a încurajat oamenii să înceapă să meargă spre cimitir, care se află la aproximativ o jumătate de oră de mers pe jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS