9.5 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Tribunalul Constanţa a respins, marţi, contestaţia lui Vlad Pascu, astfel că autorul accidentului cu doi morți de la 2 Mai rămâne în arest preventiv. Decizia magistraţilor este definitivă.

Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, contestaţia lui Vlad Pascu la decizia Judecătoriei Mangalia prin care i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile.

“Respinge, ca nefondată contestaţia declarată de Pascu Matei Vlad împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.02.2024 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 4989/254/2023/a8. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei. Vlad Pascu a cerut să fie plasat în arest la domiciliu ca să poată să învețe pentru a da la facultate. „În măsura arestului preventiv nu se pot face studii, nu ai dreptul la educație”, le-a spus el magistraților, marți, conform digi24.ro.

Pascu a declarat că nu a luat în calcul vreodată că s-ar putea întâmpla o tragedie

Tot marți, Pascu a declarat că nu a luat în calcul vreodată că s-ar putea întâmpla o tragedie pentru că, spune el, nu se aștepta să fie și pietoni pe un drum național pe care viteza maximă admisă este de 90 de kilometri/oră. În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia. De asemenea, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Citește şi: Bărbat omorât de o mașină când traversa un drum național fără să se asigure

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS