17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Acţiunea „Truck&Bus“ în Mehedinţi. S-au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale

(VIDEO) Acţiunea „Truck&Bus“ în Mehedinţi. S-au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale

-

Polițiștii rutieri mehedințeni au desfășurat, în perioada 19-25 februarie, acțiunea „Truck&Bus“, care a vizat reeducereea victimelor de pe șosele.

A fost vizată și combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice, de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

În cadrul acțiunii, în domeniul transportului public de persoane, au fost verificate 649 de autovehicule, fiind aplicate 424 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 69 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 58 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 70 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 8 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf, iar 62 de abateri au fost constatate la funcționarea aparatului tahograf.

Alte 2 sancțiuni au fost aplicate pentru deficiențe tehnice. 16 sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule. 2 sancțiuni pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii. 135 de abateri au fost constatate pentru alte încălcări ale legislației rutiere.

Citește și: 14 inculpați în schema de fraudă cu ajutoare de șomaj în California. Capul operațiunii este un român

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energiei din CEO, arestat preventiv

Directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Cătălin-Liviu...

ȘTIRI GdS