13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Doi ucraineni, tată şi fiu, au cerut să fie salvaţi din Munţii Maramureşului

(VIDEO) Doi ucraineni, tată şi fiu, au cerut să fie salvaţi din Munţii Maramureşului

-

Doi ucraineni, tată şi fiu, care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, au solicitat ajutorul autorităţilor române.

Cei doi ucraineni, în vârstă de 52 de ani şi, respectiv, 23 de ani, se află în zona Vârfului Poloninca, Bistra, în Munţii Maramureşului.

„Aceştia au reuşit să treacă frontiera şi se află undeva la aproximativ 400 de metri pe teritoriul României într-o zonă cu acces dificil. Prin apelul dat la 112 ucrainenii solicită ajutor de urgenţă spunând că nu au provizii şi apă, îi doare capul şi le este frig. Aceștia nu sunt echipaţi corespunzător, şi se tem să nu fie prinşi de grănicerii ucraineni”, potrivit Salvamont Maramureş.

Salvatorii montani i-au găsit pe cei doi

O echipă a Salvamont Maramureș a pornit de la bază Salvamont și va face joncțiunea cu echipa Poliției de Frontieră Bistra. Împreună vor urca pe munte pentru găsirea, recuperarea și coborârea celor doi ucraineni.

După 1 oră și jumătate de urcat cu Ambulanța Salvamont, salvatorii au abandonat autospeciala din cauza stratului gros de zăpadă. Deplasarea până la cei doi se face pe ski de tură.
Salvatorii montani au ajuns pe schiuri la cei doi ucrainieni. Aceștia sunt în hipotermie ușoară, flămânzi și însetați. Salvatori montani le-au dus ceai fierbinte, batoane energizante și hrană, folii termice de protecție. Ulterior vor organiza coborârea terestră din munte.

Citește și: Vaslui: Trei minore dintr-un centru de plasament, violate de 5 indivizi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A murit după ce fost surprins de un...

Un bărbat, de 54 de ani, a murit, astăzi,...

ȘTIRI GdS