13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie pe şoselele din Dolj. Peste 300 de amenzi şi 52 de permise reţinute

Razie pe şoselele din Dolj. Peste 300 de amenzi şi 52 de permise reţinute

Poliţiştii au acţionat, la sfârşitul acestei săptămâni, pe şoselele din Dolj, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere. În urma acţiunilor, oamenii legii au dat peste 300 de amenzi şi au reţinut 52 de permise de conducere.

„În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 450 de persoane, fiind controlate și aproximativ 420 autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 355 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 51.000 de lei. Totodată, au fost reținute 52 de permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare”, au explicat oamenii legii.

A condus drogat şi cu permisul suspendat

Poliţiştii doljeni au dat exemplu un bărbat din Olt, depistat conducând drogat şi cu permisul suspendat.

„La data de 17 februarie, ora 16.20, poliţişti din cadrul Secției nr.5 Poliție Rurală Pielești au depistat un bărbat din județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65, în comuna Pielești. În urma testării acestuia, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, spun poliţiştii.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS