19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSalvamontist decedat într-o avalanşă la Bâlea Lac

Salvamontist decedat într-o avalanşă la Bâlea Lac

O persoană a murit la Bâlea Lac în urma unei avalanșe. Informația a fost confirmată de șeful Salvamont Sibiu. Acesta a fost chiar un angajat al instituției, dar se afla în timpul liber, nu în patrulare. Salvamontiștii vor încerca predarea acestuia la Bâlea cascadă, relatează turnulsfatului.ro

„Salvamont a fost informat asupra producerii unei avalanșe la Bâelea Lac, cu o victimă. Din păcate, nu a putut fi resuscitată (…) Colegii mei au început transportul persoanei decedate către telecabina de la Bâlea Lac. O să încercăm transportul persoanei decedate la Bâlea cascadă pentru predarea la IML”, a transmis Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu.

Salvamontistul se afla în timpul liber, nu în patrulare

Popescu a precizat că este vorba de un angajat al Serviciului Salvamont Sibiu. „Din păcate nu a putut fi salvat. El se afla în timpul liber, nu în patrulare”, a adăugat șeful Salvamont Sibiu.

„În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanșă. Întrucât informațiile primite indicau o persoană posibil surprinsă,  ISU Sibiu a alocat la fața locului , în sprijinul Salvamont,  o autospecială de stingere, o șenilată și o ambulanță SMURD. Totodată, la locul indicat a fost solicitat și elicopterul  SMURD”, au transmis ISU Sibiu.

Citeşte şi: Bărbat sfâşiat de leu după ce a intrat în incinta lui pentru a-şi face selfie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS