21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn român din Spania a murit cu jugulara secţionată de o piesă a airbagului de la maşină

Un român din Spania a murit cu jugulara secţionată de o piesă a airbagului de la maşină

Un român implicat într-un accident de circulaţie minor a murit după ce jugulara i-a fost secţionată de o piesă sărită din airbagul de la maşină, declanşat de o ciocnire uşoară.

Bărbatul, de 37 de ani, conducea mașina spre aeroportul din Palma de Mallorca duminică seară.

La kilometrul 6 pe șoseaua de centură, pe sensul spre aeroport, două maşini au intrat în coliziune faţă-spate, fără răniţi. Cele două mașini au rămas oprite pe șosea, iar românul a intrat cu maşina sa, un Citroen C3, în ele.

În urma impactului, care nu a provocat pagube serioase vehiculului, s-a activat airbagul. O componentă metalică a dispozitivului a fost proiectată spre șofer, secționându-i vena jugulară. Românul a murit din cauza pierderii abundente de sânge. Alți doi ocupanți ai mașinii au suferit răni ușoare.

Potrivit polițiștilor, viteza la care s-a produs ciocnirea în care a fost implicată maşina românului nu ar fi trebuit să aibă consecințe fatale.

„Accidente de genul acesta vedem patru sau cinci pe zi”, a spus un ofițer de poliție.

„A fost o defecțiune mecanică, aparent fără legătură cu accidentul, ceea ce este extrem de rar. De fapt, nu am mai auzit niciodată să se fi întâmplat așa ceva”, a explicat acesta.

Poliția spaniolă a cerut o inspecție tehnică pentru a clarifica de ce airbagul a funcționat defectuos și dacă fusese supus anterior reparațiilor.

Citeşte şi: Şapte ani de puşcărie pentru o femeie care și-a agresat sexual și trimis la cerşit cei doi copii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS