23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de angajați din Vama Nădlac, săltați cu mascații după o plângere CNAIR

Zeci de angajați din Vama Nădlac, săltați cu mascații după o plângere CNAIR

Direcția Generală Anticorupției Arad a declanşat marţi verificarea activităţii mai multor angajaţi ai Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac 2. Aceștia sunt suspectaţi de săvârşirea unor acţiuni asimilate faptelor de corupţie. Acţiunea a fost iniţiată în urma unor sesizări ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

”Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR prin DRDP Timişoara, DGA Arad a declanşat astăzi verificarea activităţii mai multor angajaţi ai ACI (Agenţia de Control şi Încasare ) Nădlac 2. Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârşirea unor acţiuni asimilate faptelor de corupţie, situaţii descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituţiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor”, anunţă CNAIR.

Aceste acţiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate, precizează instituţia.

”Controalele şi măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranţă zero cu privire la actele de corupţie. Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupţie, CNAIR şi DGA desfăşoară periodic cursuri de pregătire şi prevenţie cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituţii”, transmite CNAIR.

Citește și: 20 de percheziții într-un dosar de corupție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS