20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveancă înşelată de o femeie care a susţinut că este bărbat

Craioveancă înşelată de o femeie care a susţinut că este bărbat

udecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a unei femei de 38 de ani, acuzată de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Potrivit oamenilor legii, în noiembrie 2016, suspecta şi-a creat identitatea unu bărbat care ar fi locuit în străinătate. Tot atunci a câştigat încrederea unei femei din Craiova, cu care a conversat prin mesaje până în decembrie 2023. În acest timp, folsind diverse pretexte şi chiar promisiunea de căsătorie, suspecta a obţinut de la partea vătămată sumele de 242.000 de lei şi 17.000 de euro.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că aşa-zisa relaţie dintre cele două femei a durat şapte ani. În cei şapte ani, femeia de 38 de ani a susţinut că este un cetăţean român, care locuieşte în străinătate. Au comunicat prin mesaje şi se pare că victima a crezut fiecare cuvânt, chiar şi o promisiune de căsătorie.

„În fapt, o femeie de 38 de ani, din municipiul Craiova, este bănuită că ar fi indus şi menţinut în eroare o femeie de 58 de ani, tot din municipiul Craiova, în scopul obţinerii de la aceasta de foloase patrimoniale injuste.
În perioada noiembrie 2016 – decembrie 2023, femeia de 38 de ani şi-ar fi creat o identitate fictivă, respectiv bărbat, cetăţean român stabilit în străinătate, iar prin intermediul mesageriei electronice, a abordat-o pe persoana vătămată câştigându-i încrederea. Pe parcursul acestei perioade, folosindu-se de diverse pretexte, inclusiv promisiunea de căsătorie, femeia ar fi determinat-o pe persoana vătămată să-i transfere diverse sume de bani, în total 242.000 de lei şi 17.000 de euro, aceasta efectuând 101 transferuri bancare”, au explicat oamenii legii.

Arestată preventiv pentru înşelăciune

În dimineaţa zilei de 6 februarie, poliţişti au descins la cele două locuinţe ale suspectei, dar şi la locul de muncă al acesteia. Potrivit unor surse judiciare, craioveanca de 38 de ani ar lucra la o societate de asigurări. Poliţiştii doljeni spun că au fost ridicate mai multe probe în urma percheziţiilor.

Tot pe 6 februarie, femeia a fost dusă la audieri. În urma probatoriului administrat, suspecta a fost reţinută pentru 24 de ore, pentru înşelăciune (101 acte materiale). În aceeaţi zi, inculpata a fost dusă la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatei.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatei R.G. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.02.2024 până la data de 06.03.2024, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpată, prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu”, au dispus judecătorii.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de femeia arestată.

Citeşte şi: Craiovean condamnat pentru o tâlhărie comisă într-un supermarket

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS