14.2 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZece morţi și șase răniți, după un atac într-o secție de poliție din Pakistan

Zece morţi și șase răniți, după un atac într-o secție de poliție din Pakistan

Cel puţin 10 angajaţi ai poliţiei au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi, luni, într-un atac al militanţilor asupra unei secţii de poliţie din nord-vestul Pakistanului, relatează Reuters.

Pakistanul a înregistrat o recrudescenţă a atacurilor comise de militanţii islamişti, în special a celor care au vizat personalul de securitate, începând din 2022, când a fost rupt un armistiţiu între talibanii pakistanezi şi guvern.

Militanţii au ţintit mai întâi jandarmii

Atacul de luni a avut loc la ora locală 3 dimineaţa. Militanţii au ţintit mai întâi jandarmii, folosind lunetişti. Apoi au intrat în secţia de poliţie, au declarat ofiţerii de poliţie din regiunea Draban din Pakistan.

„După ce au intrat în secţia de poliţie, teroriştii au folosit grenade de mână care au provocat mai multe victime în rândul poliţiştilor”, a declarat Malik Anees ul Hassan, adjunctul superintendentului de poliţie din Draban.

23 de soldaţi au fost ucişi în mod similar în decembrie

Cel puţin 23 de soldaţi au fost ucişi în mod similar în decembrie, când o echipă sinucigaşă formată din şase oameni a intrat cu un camion încărcat cu explozibil într-o tabără militară, instalată într-un complex de poliţie, în nord-vestul Pakistanului. Violenţele s-au intensificat în ultimele zile şi în Pakistan, în contextul în care această naţiune se pregăteşte de alegerile naţionale care vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Citește şi: Cinci orașe din România, printre cele mai sigure locuri din Europa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS