17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru doljenii care au omorât în bătaie un consătean

Arest prelungit pentru doljenii care au omorât în bătaie un consătean

Tribunalul Dolj a dispus prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a trei bărbaţi din comuna Mischii, acuzaţi de loviri cauzatoare de moarte. Potrivit oamenilor legii, inculpaţii au bătut un bărbat de 55 de ani, care a decedat în urma leziunilor suferite. Incidentul violent a avut loc la începutul anului, în comuna doljeană Mischii.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că bărbatul agresat a refuzat să fie transportat la spital. După două ore a murit.
„În noaptea de 6 spre 7 ianuarie, ora 02.35, poliţişti din cadrul Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Pieleşti au fost sesizați de către un bărbat din comuna Mischii, cu privire la faptul că fratele său, în vârstă de 55 de ani, ar fi fost agresat fizic de alţi trei bărbaţi. La fața locului s-a deplasat de urgență o patrulă de poliţie dar şi un echipaj SMURD. Bărbatul de 55 de ani a refuzat transportul la o unitate medicală. Ulterior, în jurul orei 05.30, poliţiştii au fost sesizaţi de acelaşi bărbat cu privire la faptul că fratele său a decedat”, au precizat poliţiştii. După decesul victimei, cercetările au fost preluate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Bărbatul de 55 de ani, bătut de două ori

După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că, iniţial, victima a fost agresată într-un imobil din comună. Altercaţia ar fi izbucnit pe fondul consumului de alcool, au mao susţinut oamenii legii.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în seara zilei de 6 ianuarie, în timp ce se afla într-un imobil din comuna Mischii, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 55 de ani ar fi fost agresat fizic de alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, din localitate. După comiterea primei agresiuni, victima a părăsit imobilul în care se afla. A fost ajuns din urmă de către cei trei bărbaţi, ocazie cu care ar mai fi fost agresat încă odată”, au mai explicat poliţiştii.

În urma efectuării autopsiei, medicii legişti au stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, între leziuni și deces existând o legătură de cauzalitate directă. Pe 8 ianuarie, agresorii au fost arestaţi preventiv pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj.

Săptămâna trecută, instanţa a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată de inculpaţii arestaţi.

Citeşte şi: Vânzători de „cristal” din Craiova, arestaţi preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS