14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) O explozie în capitala Keniei a ucis trei persoane și a rănit aproape 300

(VIDEO) O explozie în capitala Keniei a ucis trei persoane și a rănit aproape 300

-

O explozie care s-a produs în capitala Keniei, Nairobi, a ucis cel puțin trei persoane și a rănit aproape 300, potrivit BBC.

Un camion care transporta gaz a explodat în districtul Embakasi în jurul orei 23:30 (20:30 GMT), „aprinzând o minge uriașă de foc”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului. Locuințele, magazinele și mașinile au fost avariate, cu un videoclip care arată un incendiu uriaș care a izbucnit în apropierea blocurilor.

Anterior, guvernul a spus că explozia a avut loc la o fabrică de gaz. Cauza este încă în curs de stabilire. Șeful poliției din Embakasi, Wesley Kimeto, a declarat că printre cei care au murit în explozie se numără un copil. Numărul morților ar putea crește.

271 de persoane au fost transportate la spital

Crucea Roșie din Kenya a declarat că a dus 271 de persoane la spital și a tratat alte 27 la fața locului. Mingea de foc de la explozie „s-a răspândit pe scară largă”, potrivit lui Isaac Mwaura Mwaura, purtătorul de cuvânt al guvernului.

O butelie de gaz a lovit un depozit de articole de îmbrăcăminte și textile, arzând-o.

„Infernul a deteriorat și mai multe vehicule și proprietăți comerciale, inclusiv multe întreprinderi mici și mijlocii”, a spus el într-un comunicat.

„Din păcate, au luat foc și case de locuit din cartier, cu un număr mare de locuitori încă înăuntru, deoarece era noaptea târziu”.

Printre răniți sunt și mulți copii

Se spune că mulți dintre răniți au leziuni prin inhalare și includ cel puțin 25 de copii. Unul dintre răniți, Boniface Sifuna, a descris ce s-a întâmplat agenției Reuters: „Am fost ars de o canistră de gaz care exploda în timp ce încercam să scap”, a spus el. „A explodat chiar în fața mea, iar impactul m-a doborât, iar flăcările m-au cuprins. Sunt norocos că am fost suficient de puternic pentru a scăpa”.

James Ngoge, care locuiește vizavi de locul unde a avut loc explozia, a declarat agenției de presă AFP că se afla în casa lui în acel moment și „a auzit o explozie uriașă”. „Părea că se prăbușească taotă casa. La început, nici nu știam ce se întâmplă, a fost ca un cutremur. „Am o afacere care a fost complet distrusă”.

Citește și: Doi bărbați au murit într-un accident între un camion și o camionetă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS