20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Circula cu 151 km/h pe DN 6

Dolj: Circula cu 151 km/h pe DN 6

Un bărbat de 40 de ani, din comuna Izbiceni, judeţul Olt, a fost depistat circulând cu 151 km/h pe DN 6. El a fost depistat de aparatul radar, în afara localităţii Işalniţa.

Acesta a fost sancționat contravențional. A fost dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Un tânăr din județul Gorj, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Severinului, din Craiova, cu viteza de 130 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional. A fost dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

150 de sancțiuni contravenționale

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri doljeni au organizat și executat acţiuni de tip “cascadă” pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Cu acesta ocazie au fost instituite filtre rutiere pentru>

  • depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză
  • aleg să conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive.

Astfel, au fost legitimate și verificate peste 463 de persoane, fiind controlate și 341 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Au fost reținute 33 de permise de conducere și restrase 5 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au readus în atenția conducătorilor auto modificările legislative privind Legea Anastasia.

Citește și: Opt copii, internați la Timișoara cu botulism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS