13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru case cuprinse de flăcări în 24 de ore

Patru case cuprinse de flăcări în 24 de ore

Pompierii doljeni au intervenit, sâmbătă, pentru stingerea a cinci incendii care au cuprins patru construcţii, dar şi 15 hectare de vegetaţie uscată. Două persoane au fost salvate de pompieri şi transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicaale.

Primul incendiu a avut loc sâmbără dimineaţa, în jurul orei 10.00, în comuna Ianca, Olt. Au intervenit pompierii de la Garda de Intervenţie Bechet, aflată la aproximativ 20 de kilometri. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului și la o încăpere, cu posibilități de propagare la anexele învecinate și la o perdea forestieră din salcâm. În urma acestuia au ars aproximativ 70 mp de acoperiș, camera centralei termice, electrocasnice și alte obiecte. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la jarul căzut din sistemul de încălzire.

Potrivit unui buletin de presă întocmit de purtătorul ISU Dolj, Florin Cocoşilă, un alt incendiu a izbucnit în jurul orei 12.00, în Segarcea.

„În data de 27.01.2024, ora 11.47, Secția de Pompieri Segarcea a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit în orașul Segarcea. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la una dintre camarele casei de locuit având destinația de bucătărie, cu posibilități de propagare la întreaga locuință. În urma ecunoașteri la locul intervenției a fost găsită o victimă conștientă (bărbat – 64 ani), stabilă hemodinamic, care prezenta arsuri la nivelul membrelor inferioare. Aceasta a fost predată imediat echipajului SMURD pentru acordare primului ajutor medical și transportată la UPU Craiova pentru mai multe investigații”, a precizat Florin Cocoşilă pentru GdS.

Incendiul ar fi izbucnit în urma unei scurgeri de gaze.

Trei incendii în câteva ore

După numai o oră, Detașamentul 1 de Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în comuna Grecești. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafață considerabilă la vegetație uscată, cu posibilități de propagare la anexele gospodărești. În urma incendiului au ars aproximativ 15 ha de vegetație uscată.

În jurul orei 17:30, Secția de Pompieri Segarcea a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu care a afectat o casă în localitatea Drănic. Echipajele de pompieri au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit, cu posibilități de propagare la o casă învecinată. Incendiul a fost lichidat în imitele găsite. Proprietarul imobilului a suferit arsuri la nivelul feței și al membrelor superioare. Bărbatul a fost transportat la UPU Craiova. Incendiul ar fi pornit de la jarul căzut din sobă.

Nu a trecut prea mult timp și, în jurul orei 18:26, Secția de Pompieri Craiova a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Almaj. În urma incendiului a ars casa pe o suprafață de 80 mp, mobilier şi electrocasnice. Flăcările au afectat şi o casă învecinată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS