14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBrancardierul care a primit bani pentru angajări în spitale, condamnat cu suspendare

Brancardierul care a primit bani pentru angajări în spitale, condamnat cu suspendare

Tribunalul Dolj a admis, ieri, un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de un brancardier de la Spitalul de Urgenţă Craiova, la data faptelor, cu procurorii DNA. Bărbatul a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi primit de la cinci persoane sumele de 12.500 euro și 30.000 lei. În schimbul banilor ar fi trebuit să intervină pe lângă medici pentru angajarea unor persoane în unităţi medicale din Dolj.

Procurorii DNA au explicat că faptele au fost comise de inculpat în perioada octombrie 2021-februarie 2022.

„În perioada octombrie 2021 – februarie 2022, inculpatul A.C. ar fi pretins suma totală de 22.500 euro, de la cinci persoane diferite, ulterior primind de la acestea sumele totale de 12.500 euro și 30.000 lei, pentru a interveni pe lângă medici și/sau funcționari cu atribuții manageriale din cadrul unor unități spitalicești aflate pe raza județului Dolj, prevalându-se de o presupusă influență pe lângă aceștia, în scopul favorizării angajării acelor persoane ori a unor membri de familie ai acestora în domeniul medical”, au explicat anchetatorii.

Ulterior, procurorii şi inculpatul au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. În prezența avocatului, bărbatul a recunoscut comiterea faptei şi a fost de acord să primească o pedeapsă de doi ani și șase luni închisoare cu suspendare.

Acordul de recunoaştere, admis de instanţă

Acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintat Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat joi, pe 25 ianuarie. Judecătorii au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi l-au condamnat pe inculpat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Inculpatul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 12.500 euro şi 30.000 de lei. În plus, a fost menţinut sechestrul pus pe bunurile imobile şi mobile aparţinând inculpatului.

Sechestrul pe bunurile inculpatului a fost pus de procurorii DNA în septembrie 2023. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS