15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment„Regele etnobotanicelor” a fost prins în Barcelona. Românul era căutat de 11 ani

„Regele etnobotanicelor” a fost prins în Barcelona. Românul era căutat de 11 ani

Alin Rotaru, un fugar român care era căutat de 11 ani și pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, a fost reținut în Barcelona. 

Românul în vârstă de 37 de ani este cunoscut ca fiind „regele etnobotanicelor”, potrivit publicației El Caso.

Conform Poliției spaniole, pe numele bărbatului fugar – Alin Rotaru, în vârstă de 37 de ani – este emis de către autoritățile române un mandat european de arestare, pentru răpire și trafic de droguri. Bărbatul este cunoscut în țara sa drept „regele etnobotanicelor” pentru că ar fi înființat primul „magazin de vise” din România, arată Poliția spaniolă.

În iulie 2023, bărbatul a ținut captive timp de șapte ore două minore într-un apartament din București și le-a abuzat fizic în timp ce le-a amenințat cu arma. Copilele au fost obligate să întrețină relații sexuale între ele.

Alin Rotaru folosea o identitate falsă din anul 2021

Poliția Națională din Spania a descoperit că Alin Rotaru folosea o identitate falsă din anul 2021, de când se stabilise în Barcelona. 

De asemenea, în anul 2009, bărbatul a vândut mai mult de patru kilograme de canabis, iar în 2021 a fost condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare pentru această infracțiune.

Românul și-a deschis o platformă de televiziune online, Spice TV

Cu banii pe care i-a câștigat din vânzarea de droguri, românul și-a deschis o platformă de televiziune online, Spice TV, și a piratat emisiuni sportive, provocând mari pierderi televiziunilor din România și din alte țări, mai transmite sursa citată.

Citeşte şi: (VIDEO) Elevi testați prin scanarea mâinilor pentru identificarea abilităților privind cariera

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS