16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 19 migranți au fost prinși cu ajutorul dronelor

(VIDEO) 19 migranți au fost prinși cu ajutorul dronelor

-

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat 19 migranți cu ajutorul dronelor și echipamentelor cu termoviziune.

Migranții au fost depistați în zona de frontieră, în proximitatea localităților Esechioi și Făurei. Cei nouăsprezece cetățeni străini au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Bulgaria în România.

Polițiștii au depistat, pe timp de noapte, în pădurea din apropierea localității Făurei, zece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu R. Bulgaria. Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Polițiștii au procedat la somarea și reținerea acestora. S-a stabilit că, sunt persoane care nu dețin documente de identitate și care nu vorbesc limba română.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că aceștia sunt cetățeni sirieni și irakieni. Aceștia au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Având în vedere temperatura scăzută, aproximativ -14 grade, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestor persoane.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Situație similară cu câteva zile înainte

O situație similară a avut loc în data de 14 ianuarie. Polițiștii de frontieră din Ostrov au reținut, în zona Esechioi, nouă persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau româna.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră, pentru efectuarea de verificări suplimentare, În urma cercetărilor a rezultat faptul că, persoanele sunt cetățeni sirieni care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Toate persoanele care au trecut ilegal frontiera de stat au fost preluate de către autoritatea de frontieră a R Bulgaria.

Citește și: Mica Unire va fi celebrată și la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un gorjean întors din străinătate s-a trezit cu casa...

Un bărbat dintr-o comună din judeţul Gorj, care a...

ȘTIRI GdS