25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins cu două kilograme de canabis în Craiova

Prins cu două kilograme de canabis în Craiova

-

Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a trei persoane din Craiova, acuzate de trafic de droguri de risc. Un alt inculpat din dosar a fost plasat sub control judiciar. Procurorii DIICOT au precizat că, în cursul anului 2023, cei patru suspecţi au vândut canabis şi etnobotanice consumatorilor din Dolj. Unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant, în Craiova, în timp ce transporta două kilograme de canabis.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au vândut atât canabis, cât şi substanţe cu efect psihoactiv.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, aceștia au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori de pe raza județului Dolj.
În ziua de 17.01.2024, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în municipiul Craiova, în timp ce transporta, conform indicațiilor primite de la un alt inculpat în cauză, un colet provenit din Spania, în care se afla cantitatea de peste două kilograme de canabis destinată comercializării”, au explicat procurorii DIICOT.

Ulterior, au fost făcute şapte pecheziţii domiciliare în Craiova. Au fost ridicate fragmente vegetale uscate (canabis), țigări confecționate artizanal, un pistol cu aer comprimat, telefoane mobile și alte probe.

Trei arestaţi, unul sub control judiciar

O zi mai târziu, pe 18 ianuarie, procurorii au dispus reținerea a patru inculpați. Toţi sunt acuzaţi de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse psihoactive.
În aceeaşi zi, cei patru inculpaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea a trei inculpaţi. Un alt inculpat din dosar a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de cele trei persoane arestate, dar şi de procurori.

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, a dispus arestarea preventivă a trei inculpați și măsura controlului judiciar față de cel de al patrulea. Cu privire la măsura controlului judiciar, procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Craiova au formulat contestație”, au mai explicat anchetatorii.

Unul dintre inculpaţi, condamnat într-un dosar asemănător

Unul dintre bărbaţii arestaţi preventiv este recidivist. În octombrie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la Curtea de Apel Craiova. A primit o pedeapsă de 9 luni de închisoare cu suspendare pentru efectuare de operaţiuni cu produse psihoactive. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Craiova sau la Şcoala ,,Nicolae Bălcescu”.

Un al inculpat din acest dosar a mai fost cercetat pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. În decembrie 2020, procurorii DIICOT au dispus renunţarea la urmărirea penală faţă de inculpat. Dispoziţia procurorilor a fost menţinută de Tribunalul Dolj în ianuarie 2021. Instanţa a susţinut atunci că nu a existat un interes public în urmărirea faptei penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doi răniți după ce o mașină a intrat într-un...

Pompierii militari au fost solicitați să intervină duminică la...

ȘTIRI GdS