17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Razie pe Drumul Expres 12 (DEx12). Circulau cu peste 160 km/h

Olt: Razie pe Drumul Expres 12 (DEx12). Circulau cu peste 160 km/h

Polițiștii rutieri olteni au organizat, ieri, o acțiune pe Drumul Expres 12 (DEx12) pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Polițiștii au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. S-a acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8.000 de lei.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 2 permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime admise de lege.

Doi tineri au rămas fără permis pentru 90 de zile

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), un autoturism ce circula cu viteza de 166 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, de 18 ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj.

Ulterior, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic un autoturism ce circula cu viteza de 173 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Buturugeni, județul Giurgiu.

Ambii tineri au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei. Li s-au reținut permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

Citește și: (VIDEO) Dolj: Reținut pentru tâlhărie calificată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS