17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMembrii unei familii de traficanţi de droguri, în arest

Membrii unei familii de traficanţi de droguri, în arest

Instanţele de judecată a dispus prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a trei craioveni, membrii ai aceleiaşi familii, acuzaţi de trafic de droguri şi operaţiuni cu produse psihoactive. O inculpată din acelaşi dosar a fost plasată sub control juciar. Anchetorii au explicat că inculpaţii au vândut droguri de risc şi etnobotanice consumatorilor din Dolj. Reuşeau să câştige până la 3.000 de lei pe zi din vânzarea drogurilor.

Potrivit anchetatorilor, cei patru inculpaţi au vândut etnobotanice, dar şi droguri de mare risc.
„Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, inculpații (membri ai aceleași familii) au deținut și comercializat, în mod repetat cantități de noi substanțe cu efect psihoactiv, precum și droguri de mare risc (MDMB-2en-PINACA), pentru sume cuprinse între 50 și 100 lei, obținând zilnic aproximativ 3.000 lei de la consumatori de pe raza județului Dolj. Au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Dolj.

Au fost descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de mare risc și substanțe psihoactive noi, sub forma unor fragmente vegetale, zeci de comprimate de diazepam, un grinder, precum și alte mijloace de probă”, au precizat procurorii.

În arest pentru trafic de droguri

Pe 14 noiembrie 2023, procurorii DIICOT au dispus reținerea a patru inculpați. Toţi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive. Pe 15 noiembrie, cei patru craioveni au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpaţi. Al treilea a fost plasat în arest la domiciliu, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar.

Pe 8 ianuarie, Tribunalul Dolj a dispus prelungirea măsurilor preventive cu 30 de zile. Mandatele de arestare au fost prelungite până pe data de 12 februarie, inclusiv. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 17 ianuarie, judecătorii le-au respins contestaţiile ca nefondate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Citeşte şi: Bărbat judecat pentru act sexual cu o minoră de 13 ani, ţinut în arest de judecători

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS