17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEliberată din puşcărie, arestată pentru furt calificat

Eliberată din puşcărie, arestată pentru furt calificat

Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a unei femei de 38 de ani, din comuna doljeană Bucovăţ, acuzată de comiterea infracţiunii de furt calificat. Potrivit oamenilor legii, femeia a furat un portofel în care erau 3.000 de lei, dar şi carduri şi documente. Furtul a fost comis în seara zilei de 15 ianuarie, într-un cabinet stomatologic din Craiova. Femeia, care a fost condamnată în alte două dosare de furt, a fost eliberată de curând din puşcărie.

Poliţiştii dolejni au explicat că furtul a fost sesizat de asistenta unui cabinet stomatologic. Autoarea furtului a fost prinsă în scurt timp de oamenii legii, care au recuperat portofelul furat.

„În seara zilei de 15 ianuarie, ora 19.25, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie de 34 de ani, din municipiul Craiova, asistentă în cadrul unui cabinet stomatologic, cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi pătruns fără drept în incinta cabinetului și profitând de faptul că în interiorul sălii de așteptare se afla o geantă de damă, aceasta ar fi sustras un portofel aflat în interiorul genții.

Pe baza semnalementelor oferite și în urma activităților desfășurate, pe strada Amaradia, polițiștii au identificat o femeie de 38 de ani, din comuna Bucovăț, bănuită de comiterea faptei. Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra femeii a fost găsit portofelul sustras. În interiorul portofelului se aflau suma de 3.000 lei, carduri bancare și documente de identitate. Bunurile au fost restituite persoanei vătămate”, au precizat oamenii legii.

Arestată pentru furt calificat

Ulterior, femeia a fost dusă la audieri, iar în urma probatoriului administrat, polițiștii au reținut-o pentru 24 de ore. Marţi, pe 16 ianuarie, inculpata a fost dusă la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea femeii de 38 de ani. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost contestată de femeia arestată.

În martie 2022, aceeaşi femeie a fost condamnată definitiv la doi ani şi zece luni de închisoare pentru furt. Pedeapsa cuprinde o alta de doi ani şi şase luni, primită de inculpată în iulie 2021, tot pentru furt. În noiembrie, anul trecut, judecătorii au stabilit că femeia poate formula o cerere de eliberare condiţionată după data de 23 decembrie. După ce a ieşit din penitenciar, pe 16 ianuarie, femeia a fost arestată pentru furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS