17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă fetiţe, în stare gravă după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă toxică

Două fetiţe, în stare gravă după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă toxică

Două fetiţe, de trei ani, respectiv patru ani, sunt în stare gravă după ce au fost spălate pe cap de mama lor cu o substanţă toxică. La sosirea ambulanţei, una dintre ele era în comă, iar cealaltă era inertă, fiind resuscitată de medici, conform News.ro.

Incidentul s-a petrecut marţi după-amiază, în comuna ieşeană Lungani.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că şi-a spălat pe cap fetiţele de trei, respectiv patru ani, cu o soluţie care le-ar fi provocat leziuni. Se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, a transmis IPJ Iaşi.

La faţa locului a fost trimis elicopterul SMURD.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu, a declarat că fetiţa care a fost resuscitată de medici şi-a reluat activitatea cardiacă, însă starea ei continuă să fie gravă.

„A fost resuscitată, iar din fericire s-a obţinut reînceperea activităţii cardiace. Cealaltă fetiţă este în comă. Ambele fetiţe sunt în stare gravă. Sunt intubate şi ventilate mecanic. Prognosticul este extrem de rezervat în ambele cazuri”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Potrivit medicului ieşean, există suspiciuni că mama le-ar fi spălat pe cap cu un insecticid, însă „acest lucru se va confirma prin teste de laborator”.

„Dacă este vorba de insecticid, acesta afectează atât respiraţia, cât şi circulaţia, duce la scăderea tensiunii arteriale şi cauzează probleme neurologice. Rapiditatea intervenţiei este importantă, dar şi cantitatea de toxic absorbit este un factor determinant”, a adăugat medicul Diana Cimpoeşu.

Citeşte şi: Tânără din Dolj, reținută după ce a furat cosmetice dintr-un magazin din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS