17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCererea lui Omar Hayssam de eliberare din închisoare, respinsă definitiv de judecători

Cererea lui Omar Hayssam de eliberare din închisoare, respinsă definitiv de judecători

Sirianul Omar Hayssam, condamnat la 24 de ani de închisoare, rămâne în peniteniciar, după ce Tribunalul Dâmbovița i-a respins definitiv cererea de eliberare condiționată.

Omar Hayssam este încarcerat în Penitenciarul Mărgineni. În noiembrie 2023, sirianul primise o decizie nefavorabilă şi la Judecătoria Moreni. Acesta a contestat decizia la Tribunalul Dâmboviţa, fără succes însă, scrie Agerpres. Decizia tribunalului este definitivă.

Omar Hayssam are mai multe condamnări la activ

Omar Hayssam are mai multe condamnări la activ: 24 de ani în dosarul „Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice; 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak; 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”; trei ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, precum şi doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În anul 2006, Omar Hayssam a fost eliberat condiţionat

În anul 2006, Omar Hayssam a fost eliberat condiţionat după ce i-a convins pe judecători că este grav bolnav, susţinând că are cancer în faza terminală. El a reuşit să fugă din România, fiind adus în ţară abia în anul 2013.

Citeşte şi: R. Moldova spune că nu mai face față solicitărilor de cetăţenie din partea ruşilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS