12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA furat bani dintr-un mormânt şi i-a jucat la "păcănele"

A furat bani dintr-un mormânt şi i-a jucat la „păcănele”

Curtea de Apel Craiova a dispus internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an şi 4 luni a unui tânăr de 17 ani, acuzat de comiterea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte. Anchetatorii au stabilit că, în mai 2023, inculpatul a furat 150 de lei din mormântul unui bărbat înhumat într-un cimitir din oraşul Drăgăneşti-Olt, după care a mers la „păcănele”. Banii fuseseră marcaţi de oamenii legii, care se confruntau la acea vreme cu mai multe plângeri privind profanări de morminte.

Procurorii au explicat în rechizitoriul întocmit că, în primăvara anului 2023, în oraşul Drăgăneşti-Olt au fost înregistrate mai multe plângeri pentru comiterea infracțiunii de profanare de morminte. În aceste condiţii, oamenii legii au apelat la o capcană chimică. Mai exact, au aplicat vopsea fluorescentă pe două bancnote de 50 lei. Bancnotele au fost depuse pe pieptul unei persoane decedate, a cărei înmormântare a avut loc pe 13 mai 2023.

După trei zile, tânărul de 17 ani a mers la cimitir şi a furat banii din mormânt.

„Inculpatul a găsit o ţeavă în curtea cimitirului cu ajutorului căreia a forţat placa de beton ce se afla deasupra mormântului, reușind să o îndepărteze, ulterior pătrunzând în interior, acolo unde a deșurubat șuruburile de la sicriu, a îndepărtat capacul acestuia şi a sustras banii aflaţi pe cadavru.

După ce a sustras suma de 150 de lei, formată din două bancnote de 50 lei şi restul de 5 şi 10 lei, inculpatul a aşezat din nou placa din beton pe mormântul defunctului, încercând să pună în aceeași poziţie şi coroanele de flori pe care le găsise deasupra mormântului”, au suţinut anchetatorii.

A furat bani dintr-un mormânt şi a mers la „păcănele”

Pe 18 mai, soţia defunctului a mers la cimitir. Femeia a observat că florile şi coroanele de pe mormânt nu mai erau în aceeași poziţie. De asemenea, a găsit în apropiere o bancnotă de 10 lei. Femeia a sesizat poliţia, iar oamenii legii l-au identificat pe inculpat.

„După comiterea faptei, cu banii sustrași, inculpatul a mers la magazinul Profi, de unde şi-a cumpărat dulciuri în valoare de 15 lei. În jurul orei 20.00, s-a deplasat la barul (…), unde restul banilor sustraşi i-a jucat la aparatele de tip slot machine”, au mai explicat oamenii legii.

În faţa anchetatorilor, suspectul a recunoscut fapta comisă. În urma examinării celor două bancnote de 50 lei recuperate de la sala de jocuri de noroc, s-a constatat că acestea aveau aceleași serii cu cele pe care poliţiştii aplicaseră substanța fluorescentă. Aceeaşi substanţă a fost găsită şi pe un hanorac purtat de inculpat, dar şi pe faţa acestuia.

Condamnat definitiv la Curtea de Apel Craiova

Tânărul de 17 ani a fost deferit justiţiei în iunie, anul trecut. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Caracal, instanţă care s-a pronunţat pe 15 septembrie. Judecătorii au dispus internarea inculpatului într-un centru educativ pe o durată de 1 an şi 4 luni. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Pe 21 decembrie, judecătorii au dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Instanţa a menţinut pedeapsa aplicată de Judecătoria Caracal. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (18 mai – 21 decembrie 2023).

Citeşte şi: Doi craioveni, în arest după ce au vândut droguri mai multor minori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS