13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA fost identificată a opta victimă a incendiului de la Ferma Dacilor

A fost identificată a opta victimă a incendiului de la Ferma Dacilor

Medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală (INML) au identificat vineri resturile celei de-a opta victime a incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor. E vorba despre copilul Petru Ene, ars alături de fratele său în incendiul de la pensiunea din Tohani (Prahova), potrivit G4Media.

Cornel Dinicu, patronul de facto al pensiunii – personaj condamnat în trecut pentru alte infracțiuni – a fost arestat preventiv după incendiul care a avut loc. Pensiunea nu avea nici un aviz de protecție la incendiu.

Ipoteza cea mai probabilă privind declanșarea incendiului este aprinderea unui televizor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova arată în referatul pentru arestarea preventivă a administratorilor de la pensiunea Ferma Dacilor că ipoteza cea mai probabilă privind declanșarea incendiului care a dus la moartea a opt oameni este aprinderea unui televizor. De la acel televizor, focul s-ar fi extins la mai multe obiecte de plastic și apoi a cuprins toată clădirea.

Procurorii au luat în calcul și alte două ipoteze

Procurorii au luat în calcul și alte două ipoteze – o țigară sau focul pus intenționat, dar le-au calificat ca ”puțin probabile”.

Referatul cu propunere de arestare preventivă prezintă și mărturiile unor supraviețuitori de la pensiuni, printre care și copii.

Procurorii i-au reținut marți pe Cornel Dinicu și cei doi patroni ai firmei care deține oficial pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Este vorba despre Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu, care dețin în procente egale Ferma Dacilor Production SRL. În dosar sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu și fostul și actualul primar al comunei Gura Vadului.

Cornel Dinicu se prezenta ca patron al pensiunii Ferma Dacilor, însă în acte pensiunea aparține firmei Ferma Dacilor Production SRL, în care Dinicu nu are oficial nicio calitate.

Citeşte şi: Coaliție pentru deminarea Mării Negre 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS