20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru copii și un adult, răniți de petarde în noaptea de Revelion

Patru copii și un adult, răniți de petarde în noaptea de Revelion

Cinci persoane, dintre care patru copii, s-au prezentat în noaptea de Revelion la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului de Urgență Craiova, cu leziuni produse de explozia petardelor. Potrivit medicilor, un copil a fost internat în Clinica Oftalmologie cu leziuni oculare. În total, în primele ore din anul 2024, 60 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență Craiova, cele cinci persoane rănite în urma folosirii petardelor au suferit leziuni la nivelul feței și mâinilor.

”Pe data de 1 ianuarie, de la miezul nopții și până la orele 10.00, s-au inregistrat 60 de prezentări în Unitatea de Primiri Urgențe. Majoritatea au fost urgențe minore și medii, cauzele fiind aceleași ca și în zilele de Crăciun: consumul excesiv de alimente, uneori și de alcool, nerespectarea indicațiilor medicului privind tratamentul în cazul pacienților cronici, cu mai multe boli asociate.

Au ajuns în UPU și cinci victime ale utilizării petardelor, patru copii și un adult. Aceștia au prezentat leziuni la nivelul mâinilor și feței. Un copil a fost internat în Clinica Oftalmologie cu leziuni oculare”, au precizat medicii.

În noaptea de Anul Nou nu s-au inregistrat nașteri în Maternitatea Spitalului de Urgență Craiova. A fost internat in Clinica Neonatologie un nou-născut prematur, aflat în stare gravă. Nou-născutul a fost transferat de la Spitalul Dăbuleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS