15.3 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimar din Olt, ucis într-un accident provocat de un șofer beat și drogat

Primar din Olt, ucis într-un accident provocat de un șofer beat și drogat

Un accident violent, soldat cu cinci persoane rănite și una persoană decedată, a avut loc în seara zilei de Crăciun, pe DN 64, în comuna Strejești, Olt. După primele cercetări, polițiștii au stabilit că unul dintre șoferii implicați în accident, un tânăr de 32 de ani, din Slatina, era băut și sub influența substanțelor psihoactive. Autoturismul condus de acesta ar fi lovit în plin o ambulanță privată, care circula din sens opus. Persoana decedată ar fi edilul comunei Grădinari, Olt, care se afla în ambulanță.

Polțiștii au explicat că una dintre persoanele rănite în accident a decedat la spital.

”La data de 25 decembrie 2023, în jurul orei 21:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt, a avut loc un accident rutier.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că în eveniment au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt și un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejești, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, 6 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, pentru una dintre cele 6 persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul”, au precizat oamenii legii.

Unul dintre șoferi, băut și drogat la volan

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani. Rezultatul a fost negativ pentru celălalt șofer.

Polițiștii au mai explicat că ”tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”.

A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și: Nava Novocherkask, distrusă de ucrainieni în portul Feodosia din Crimeea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS