9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAlexei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a fost găsit în Siberia

Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a fost găsit în Siberia

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi este în viață și este reținut într-o colonie penală din Siberia, potrivit purtătorului său de cuvânt. „L-am găsit pe Alexei Navalny”, a spus Kira Yarmysh pe 25 decembrie, adăugând că acesta se află într-o colonie penală din nordul Rusiei, anunță BBC.

Navalnîi a fost mutat din închisoarea în care fusese deținut anterior

Echipa lui Navalnîi nu a mai reușit să comunice cu el din 6 decembrie, după ce a fost mutat dintr-o închisoare în care era ținut anterior.
Navalnîi, considerat unul dintre principalii oponenți ai lui Vladimir Putin, este închis din 2021. „Avocatul lui l-a văzut astăzi. Alexei este bine”, a scris Yarmysh pe aplicația de mesagerie Telegram. Ea a spus că a fost mutat în colonia penală IK-3 din Kharp din districtul autonom Yamalo-Nenets, în nordul Rusiei. El fusese ținut anterior în Melekhovo, la 235 km est de Moscova.Asistentul lui Navalnîi, Ivan Zhadov, a spus că colonia este una dintre „cele mai îndepărtate colonii” din Rusia, cu condiții „dure”.
El a adăugat că mutarea lui Navalnîi a demonstrat modul în care „sistemul tratează deținuții politici, încercând să-i izoleze și să-i suprime”.
Echipa lui devenise din ce în ce mai îngrijorată după ce el nu s-a prezentat la mai multe ședințe de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS