13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrimarul unei comune, reţinut pentru trafic de influenţă

Primarul unei comune, reţinut pentru trafic de influenţă

Primarul comunei Drăguşeni, din judeţul Botoşani, a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a pretins şi primit 2000 de euro pentru a facilita angajarea unei persoane ca asistent medical la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga, anunţă joi DNA. Reţinerea a fost făcută în contextul anchetei privind mita dată pentru angajări în sistemul sanitar, la Botoşani.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, începând cu data de 20 decembrie 2023, a inculpatului: NECHITA EUGEN, primar al comunei Drăguşeni, judeţul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, transmite DNA, conform news.ro.

Inculpatul Nechita Eugen ar fi pretins şi primit de la două persoane suma de 2.000 de euro

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2020, inculpatul Nechita Eugen ar fi pretins şi primit de la două persoane suma de 2.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, judeţul Botoşani, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical.

Promisiunea făcută de inculpat nu ar mai fi fost adusă la îndeplinire. Postul respectiv a fost ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană.

Lui Nechita i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Joi, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi: CFR Călători va emite de la 1 ianuarie abonamentele exclusiv în format digital

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS