13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞofer recidivist, condamnat cu executare în al doilea dosar

Şofer recidivist, condamnat cu executare în al doilea dosar

Judecătoria Craiova a condamnat la patru ani şi o lună de închisoare un bărbat de 41 de ani, din Craiova, recidivist, acuzat de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. Potrivit oamenii legii, la începutul lunii iulie, bărbatul a fost depistat conducând fără permis, pe bulevardul Nicolae Romanescu din Craiova. Ulterior, craioveanul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, primită de inculpat într-un dosar de conducere sub influenţa alcoolului.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, în noaptea de 1 spre 2 iulie, bărbatul a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor.

„În noaptea de 01/02 iulie, ora 00.45, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism ce circula pe bulevardul Nicolae Romanescu, din municipiul Craiova. Acesta a refuzat să oprească, fiind urmărit pe strazile Corneliu Copsu și Eroilor, unde a fost oprit de polițiști. La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 41 de ani, din municipiul Craiova. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. De asemenea, conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, refuzând și recoltarea de mostre biologice”, au precizat poliţiştii doljeni.

Pe 12 iulie, în baza unui mandat de aducere emis pe numele său, bărbatul a fost identificat în comuna Gighera. A fost adus la audieri, după care a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 13 iulie, inculpatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.

Condamnat cu suspendare în primul dosar

În octombrie 2020, acelaşi bărbat a fost condamnat într-un dosar în care a fost acuzat de conducere sub influenţa alcoolului. A primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Procurorii au susţinut că, pe 11 ianuarie 2020, un echipaj de poliţişti a observat, pe bulevardul Dacia, un autoturism care „avea o deplasare sinuoasă”. După ce l-au oprit pe şofer, oamenii legii au stabilit că avea o alcoolemie de de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, în urma analizei toxicologice, s-a stabilit că inculpatul avea o alcoolemie de 2,28 g/litru la momentul primei prelevări. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost contestată de bărbatul condamnat.

Pedepasă cu executare în al doilea dosar

La sfârşitul lunii iulie, bărbatul de 41 de ani a fost trimis în judecată pentru cominterea infracţiunilor de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 18 decembrie. Inculpatul a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare pentru infracţiunile comise. După contopirea cu pedeapsa primită în octombrie 2020, bărbatul a fost condamnat la patru ani şi o lună de închisoare cu executare. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest (12 iulie – 18 decembrie).

În final, judecătorii au dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

Citeşte şi: Tentativă de omor după impactul dintre o bicicletă şi un scuter

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS