14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVânzător de cocaină, ţinut în arest de judecători

Vânzător de cocaină, ţinut în arest de judecători

Instanţa de judecată a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat judecat pentru trafic de droguri de mare risc, alături de alţi trei inculpaţi. Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2022, inculpaţii au vândut cocaină şi canabis consumatorilor din Mehedinţi. Unul dintre inculpaţi a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii aprilie. Săptămâna trecută, instanţa a dispus menţinerea măsura arestării preventive faţă de inculpat.

Procurorii DIICOT au precizat că infracţiunile au fost comise de inculpaţi începând cu luna noiembrie 2022.

„În cauză s-a reținut că, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, inculpaţii au comercializat, în mod repetat, diverse cantități de droguri de mare risc (cocaină) şi de risc (canabis) consumatorilor din județul Mehedinţi.

Au fost puse în aplicare şase mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate sumele de 23.500 de lei și 3.680 de euro, 40 grame de canabis şi 15 grame de substanță albă, 5 telefoane mobile, un DVR, 2 grindere, recipiente purtătoare de urme de materie vegetală sau substanță albă şi o arbaletă”, au precizat anchetatorii.

Pe 27 aprilie, procurorii au dispus reţinerea unui inculpat şi plasarea sub control judiciar a altor doi inculpaţi. Cei trei au fost acuzaţi de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri pentru consum propriu.

Vânzători de cocaină, la judecată

Pe 28 aprilie, bărbatul reţinut a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Mehedinţi. Săptămâna trecută, instanţa a dispus menţinerea măsurii preventive faţă de inculpatul arestat. Între timp, în iulie, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 decembrie.

Doi dintre inculpaţii din acest dosar sunt recidivişti. Unul a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare în februarie 2021, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. A fost eliberat condiţionat în februarie 2022.

Bărbatul arestat preventiv în acest dosar a fost eliberat condiţionat în aprilie 2021, după ce a executat o parte din pedeapsa de nouă ani şi nouă luni de închisoare. Pedeapsa cuprinde una de primită în mai 2015 pentru tentativă de omor şi o alta primită în Franţa, pentru proxenetism. Cele două pedepse au fost contopite în ianuarie 2020, de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Citeşte şi: Minori la volan pe străzile din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS