13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO tânără a pierdut banii la "păcănele" şi a înscenat un jaf

O tânără a pierdut banii la „păcănele” şi a înscenat un jaf

Trei tinere din comuna Podari sunt acuzate de comiterea infracţiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce au pus la cale furtul unei sume de 7.000 de lei. Potrivit oamenilor legii, pe 9 decembrie, o tânără de 19 ani, angajată la o sală de jocuri de noroc, a pierdut la „păcănele” aproape 7.000 de lei. Suma pierdută provenea din încasări. Pentru a justifica suma de bani, tânăra a înscenat un furt. A fost ajutată de două tinere, de 15 şi 22 de ani, tot din Podari.

Poliţiştii doljeni spun că furtul sumei de bani a fost pus la cale de o tânără de 19 ani, din comuna Podari, angatată la o sală de jocuri de noroc din Craiova. Duminică dimineaţa, tânără a sunat la poliţie şi a susţinut că persoane necunoscute i-au smuls de la brâu o borsetă în care avea 7.000 lei, bani proveniți din încasări. Ulterior, oamenii legii au stabilit că a fost vorba de o înscenare.

„În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în cursul zilei de 10 decembrie, s-a reuşit identificarea prezumtivilor autori, respectiv, două tinere de 22 şi 15 ani, din comuna Podari, asupra acestora găsindu-se borseta în care se afla suma de 7.260 de lei.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în cursul zilei de 09 decembrie, tânăra de 19 ani a jucat la aparatele de jocuri electronice tip slot-machine, prilej cu care a pierdut suma de 6.829 lei. Pentru a justifica suma de bani pierdută, aceasta ar fi luat hotarât sa însceneze furtul banilor, proveniti din încasari, apelând la spijinul celor două tinere de 15 şi 22 ani, prima sustrăgând borseta, iar cea de-a doua asigurând locul faptei”, au explicat oamenii legii.

Acuzate de inducerea în eroare a organelor judiciare

Potrivit oamenilor legii, a fost întocmit un dosar penale pentru comiterea infracţiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare. Conform Codului Penal, inducerea în eroare a organelor judiciare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea sau cu amendă. Astfel, sesizarea cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS