20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei persoane, ucise în campusul Universității Nevada

Trei persoane, ucise în campusul Universității Nevada

-

Trei persoane au fost ucise și o persoană a fost rănită miercuri după-amiază în campusul Universității din Nevada, Las Vegas (UNLV), a anunțat poliția.

Poliția a declarat miercuri seară că suspectul a fost ucis și că nu există nicio amenințare pentru comunitate. Șeriful Kevin McMahill de la Departamentul de Poliție Metropolitană Las Vegas a declarat că se cunoaște identitatea suspectului, dar nu îi va da numele până când familiile victimelor nu vor fi informate.

Două surse din poliție au declarat pentru CBS News că bărbatul înarmat era un bărbat alb de 60 de ani. Acesta era un fost profesor de facultate care predase anterior în Georgia și Carolina de Nord. McMahill a spus că poliția nu știa motivul atacului.

O persoană a fost rănită, alte patru au suferit atacuri de panică

Suspectul a fost ucis în afara Beam Hall, a spus McMahill. Împușcăturile au avut loc la etajul patru al clădirii. Pe lângă cele trei persoane ucise, o persoană a fost dusă la un spital din zonă cu o rană împușcată. Persoana era în stare stabilă, a spus McMahill.

Alte patru persoane au fost internate în spital după ce au suferit atacuri de panică. McMahill a spus că, în timpul atacului, a existat o adunare în afara Beam Hall, care a inclus oameni care mâncau și construiau împreună seturi Lego. El a spus că ar fi putut fi mult mai multe morți dacă ofițerii care au răspuns nu s-ar fi „curge în campus” în câteva minute și s-ar fi angajat în contact armat. „Niciun student nu ar trebui să se teamă că-și urmărește visurile într-un campus universitar”, a spus McMahill, numind incidentul „o crimă odioasă, de neiertat”.

Mai mulţi ofiţeri, dintre care unii erau în afara serviciului, au intervenit „fără ezitare în câteva minute”, a spus el.

UNLV va rămâne închisă pentru o săptămână

Universitatea a anulat cursurile şi a cerut tuturor celor din campus să rămână în casă. Poliţia a evacuat clădirile una câte una pentru a elimina orice alte ameninţări. UNLV va rămâne închisă pentru o săptămână și vor fi luate determinări suplimentare cu privire la redeschiderea lunii, a declarat șeful poliției universitare, Adam Garcia, la conferința de presă de seară.

Focurile de armă au provocat panică în zonă. Mai mulţi studenţi au povestit presei locale cum s-au adăpostit minute în şir în interiorul clădirilor.

„Aruncă o umbră asupra campusului”, a declarat un student pentru postul local de televiziune KSNV. „Acum trebuie să încercăm să ne revenim din asta şi este trist”.

„Este un moment foarte dificil”, a deplâns primarul oraşului Las Vegas, Carolyn Goodman. Președintele universității, Brian Sandoval, a spus că aceasta a fost „o zi inimaginabil de tristă și șocantă pentru întregul nostru stat”.

Această tragedie redeschide de asemenea rănile masacrului suferit de Las Vegas în 2017, unul dintre cele mai grave din istoria SUA.

Atunci, un bărbat a ucis 58 de persoane şi a rănit sute de oameni când a deschis focul asupra mulţimii la un concert de muzică country de la etajul 32 al unui hotel. Omul înarmat s-a sinucis.

Citește și: Trei persoane, rănite într-un atac armat în Bruxelles

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra...

Update: Seara s-a încheiat cu un show plin de...

ȘTIRI GdS